מבנה הסקריפט
הסקריפט מורכב משני דיאלוגים: 1. דיאלוג הגדרות, 2. דיאלוג הפעלת החיפוש והכנסת קישורים דיאלוג הגדרות על פי הגדרות ההתעלמות שנבחרו מתבצע החיפוש. הסקריפט יוצר מחרוזת חיפוש יחודית לכל הגדרת התעלמות שנבחרה ועל פיה מחפש התאמה בטקסט הראשי. לכל הגדרת התעלמות נעשה חיפוש נוסף. החיפוש מתבצע בטקסט הראשי מהמיקום שאחרי הסמן. אם הסקריפט מצא התאמה, הוא יביא את התוצאה הכי קרובה מבחינת המיקום בטקסט הראשי. יש לבחון את התוצאה לפני הכנסת הקישור. דיאלוג הפעלת החיפוש והכנסת הקישורים בדיאלוג ישנן 4 אפשרויות: 1. חיפוש בלבד - הסקריפט יקח את הטקסט הנבחר שבקובץ הפירוש, ויחפש אותו בטקסט הראשי. 2. הכנס קישור - הסקריפט יכניס קישור בטסקט הראשי ובטקסט הפירוש במיקום שלפני הסמן. 3. הכנס קישור וחפש ד"ה הבא - הסקריפט יעשה 3 פעולות: 1) יכניס קישור בטסקט הראשי ובטקסט הפירוש במיקום שלפני הסמן. 2) יחפש דיבור המתחיל הבא בקובץ הפירוש, על פי הקודים שנבחרו. 3) יחפש את דיבור המתחיל בתוך הטקסט הראשי. 4. חפש ד"ה הבא - דומה לאפשרות הקודמת, רק ללא השלב הראשון של הכנסת הקישור.
5 Comments
ידידנו היקר ר' נתנאל רותם מארגן עכשיו רשימת תפוצה לטיפים בעניינים שונים. הרשמה קצרה ופשוטה - תהיה לתועלת גדולה עבורו, וכמובן לכל מי שיקבל ממנו את הטיפים שלו. זה הלשון שהוא פונה אלינו בנושא הזה: שלום וברכה. אני פותח רשימת תפוצה חדשה של טיפים בתכנות, בפרט JS. לכל הרמות, מתחילים בינוניים ומתקדמים. יהיה שם מדריכים, טיפים, נושאים בתכנות ועיצוב תוכנה, node, react ועוד. ההצטרפות כאן, למי שמעונין. https://programing-tips.web.app/ אשמח אם תוכלו להעביר את זה לחברים או כל מי שזה יכול לענין אותו.
ייבוא עם הערות שוליים עוד נוסף בעדכון בנושא ייבוא קובץ וורד שיש בו הערות שוליים. התוכנה מביאה את ההערות בייבוא הראשון. גם אפשר לייבא את ההערות בלי לייבא את הטקסט הראשי, דבר חשוב במקרה שעשו תיקונים בהערות, ולא רצוי למחוק את הטקסט הראשי שכבר מעוצב טוב בתג. פיצול מסך דבר נוסף, בתיבת השיחה לעימוד הערות נמצא איקון חדש לפיצול המסך, בין טקסט ראשי לטקסט הערות. אם משנים רוחב\גובה של אחד החלונות, השני יתאים את גודלו לראשון. אם פתוחים עוד קובצי טקסט חוץ מהזוג הזה, אז כאשר קונטרול T חוזר לאחד הטקסטים ראשי\הערות, באופן אוטומטי בן הזוג עולה איתו. ולסיום עוד דבר, בכל חלון כשלוחצים בכפתור maximize (הגדל), החלון מגיב באופן אחר. אם החלון לא מילא את כל המסך, הוא יגדל, אבל לא יעלים את פס כותרת החלון. שוב לחיצה, והוא חוזר לגודל הקודם. אז... לפנות אל וייסמאן, לעדכן את התג ל-3.98. בהצלחה.
מה זה וובינר?וובינר הינו קורס אינטרנטי במערכת מתאימה באופן שכמה וכמה אנשים צופים בו זמנית במסך של מעביר הקורס, ושומעים את ההסברים לגבי העניין המדובר. ישנם כמה וכמה נושאים בעימוד בתוכנת תג שיש מה להרחיב ולהכיר ולהתמקצע בהם - הכנת חומר, חיפוש והחלפה, רב טקסט, קרנינג ומיפוי ועוד. רשמים מהקורס הקודםב"ה הקורס הקודם - הדרכה להכנת חומר לעימוד, שכולל בתוכו נושאים חשובים כמו חיפוש והחלפה מתקדם בוורד. התמודדות עם הכנת חומר וקידוד בצורה נכונה ועוד מהווה הצלחה משותפת של משתתפי הקורס, עם הפקת תועלויות שלא עלו על דעתנו. מתכוננים לקורס הבא...
אני עובד עכשיו על כיוון של העברת קורסים דיגיטליים במתכונת של וובינר סביב נושאים הקשורים בעימוד ספרים.
זה יכול להיות בעניין של הכנת חומר לעימוד, עבודה בתג, חיפוש והחלפה, רב טקסט, ועוד. כרגע אני בכיוון של פתיחת קורס לגבי הכנת חומר לעימוד. אודה לכם על עזרכתם בהשתתפות בסקר לגבי הקורס, זה יעזור לי לגבי ההמשך. תודה, ישורון קובי צפת. שינויים עיצובייםעבדנו על כמה שינויים עיצוביים באתר. זאת קצת התחדשות לרענן את העניינים. חנות סקריפטיםלמעשה הוספנו דף חדש שנקרא: סקריפטים לתג זה בעצם כמו חנות שניתן לרכוש שם סקריפטים. זה עדיין לא גמור, אבל גם כן משהו. הרכישה מתבצעת על ידי 'פייפל' - ולא חייבים חשבון בפייפל. אפשר פשוט לשלם עם כרטיס אשראי בינלאומי. עדכונים נוספים...מקוה בקרוב להמשיך בעדכונים, בסרטוני הדרכה, ועוד רעיונות.
הייתי צריך לעשות הערכה של כמות התוים שיש בפרוייקט ענק... 175 קבצים. ניסיתי את האפשרות של חיבור כל הקבצים לקובץ אחד, ואחר כך לבצע ספירת תוים. זה לא הלך כל כך טוב. 175 קבצים שיש בהם סך הכל 45 מיליון תוים [!] גרמו לתוכנת הוורד לחוויה לא נעימה, וגם לא ברורה. פיתרון בצורה של מאקרואז חיפשתי פיתרון בצורה של מאקרו ל-Word ומצאתי את אשר חיפשתי דווקא באתר של מייקרוסופט עצמם - כאן.
הבעיה שאני לא יודע לכתוב בשפת ה-VBA, וכשגיליתי שזה לא סופר הערות שוליים הלכתי וחיפשתי משהו אחר. ולא כל כך מצאתי. רק ראיתי כמה אפשרויות ושיטות נוספות וניסיתי לשלב ביניהן בתוך המאקרו. נראה שזה הצליח. והנה המאקרו לפניכם. [על הדרך המאקרו מציין אם הקובץ מכיל הערות שוליים או הערות סיום].
במדור הורדות ניתן למצוא סקריפט ישן ונחמד שנקרא 'סקריפט לרישום סקריפטים' לתוכנת תג. כידוע בתוכנת תג על מנת להוסיף סקריפטים לתפריטים יש לבצע רישום של הסקריפט בתוך הקובץ איני [Tag.INI] במקום המתאים, ולא כל אחד יודע ומצליח לעשות זאת. הסקריפט הזה בא לסייע בעניין. עכשיו בעקבות עדכון בתוכנת תג, שניתן לרשום סקריפטים לכל אחד מהתפריטים [פרט לתפריט 'חלון'] עדכנו את הסקריפט שיאפשר רישום לכל אחד מהתפריטים. ניתן לראות במדור 'הורדות'. נ.ב. כבר הזכרנו שיש אפשרות ליצור תפריטים נוספים בעזרת התוסף החיצוני TagDock [ראו כאן].
|
מחברישורון קובי - צפת
ארכיון
May 2024
קטגוריות
All
|